Silverchair

Jag ska nu introducera er för ett band jag håller väldigt kärt. Silverchair är en australienskt band, dom blev kända igenom en tävling som en lokal radiostation höll i. Låten dom tävlade med var Tomorrow och dom var endast 14-15 år.
 
I tävlingen vann dom ett skivkontrakt och deras första skiva släpptes 1995, frogstomp. Den klassas som "grunge."
Två år senare släppte dom ett nytt album, Freakshow. Den här hade dom lagt ner mer tid på och det märks, deras sångskrivande avancerades och dom blev mer melodiösa. Lyssna på albumet, alla låtar är olika så du hittar säkert nått som faller dig i smaken. Här är två som har musikvideos ( man får ha överseende med videokvaliteten det var 90-talet ) så får man njuta av hans vackra andsikte medans man hör musiken.
 
Ett år efter jag föddes släppte dom neonballroom, den här skivan skiljer sig från dom genom låtskrivandet och det intrumentala. Daniel Johns (sångaren) skrev bland annat om sin anorexia och depression. Det här är mitt favorit album och för varje album som gått märker man att dom utväcklats till det bättre. Här exprimenterar dom mycket med andra instrument och resultaten är dessa vackra låtar:
 
Efter Neonballroom övergick dom till "Art-rock" och "pop." Diorama kom ut 2002 och kan tyvär inte mäta sig med neonballrom, kanske för att man vant sig med en speciell känsla som dom förmedlat. Missförstå mig inte albumet är bra, han utväcklades som sångare och ville ha lite mer avancerade låtar att sjunga. Efter Diorama tröttnade dom på kändisskapet och splittrades. 2007 återförenades dom för en en sista skiva, jag har inte lyssnat mycket på den, ska ta och göra det då jag får tid. Men här har ni iallafall ett av mina favorit band och min 90's crush Daniel Johns.