Hallonkolor

 
Idag och igår har jag pysslat med dessa! Det var kladdigt och stökigt men dem blev så bra att allt de jobbiga inte spelar någon roll.
Det här behöver du för själva kolan:
  • 50 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 msk siktad kakao
  • 1 dl hallonsylt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 1 tsk ättiksprit
  1. Blanda alla ingredienser i en vid kastrull och låt koka upp. Låt småkoka under omrörning tills kolasmetens klarar kulprovet. Var försiktig så du inte bränner kolan.
  2. Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper, och låt svalna i rumstemperatur.
  3. Klipp eller skär kolan i önskad storlek och rulla in i smörpapper. Förvara i kylskåp.
(Jag var lite otålig med mina så de blev mjukare än vad jag velat.)
 
 
Jag tyckte de såg så tråkiga ut bara som de var, så jag doppade dem i mjölkchoklad. Efter de fått stå i garaget och stelnat under natten ringlade jag på lite vitchoklad och trösslade över mortlad valnöt. De var den grisiga delen hihi. Du behöver inte dekorera dem, de var mycket svårare än vad jag trodde först. Men jag är nöjd! 











Kom ihåg mig?