Helgen som tar slut snart

 
30 juni, sitter i mitt nyomöblerade sovrum. Sängkläderna som tvättades för någon dag sedan doftar nu skog och rök hellre än tvättmedel, snäppet härligare. Under helgen har jag och mina föräldrar umgåtts med våra grannar i deras stuga, så som vi gör varje år. Det har varit mysigt som alltid.
 
 
 
En tradition de har som vi får haka med på är ångloks-åkandet. Man åker fram och tillbaks en sträcka för att sedan samlas på stranden och grilla korv.
 
 
 
Tappra själar som sket i att vädret var grådaskigt och att vattnet var nästintill nollgradigt. Har man backat badkläder ska man tametusan använda dom!
 
 
De är rätt många turister som hittar hit, vilket är kul! Jag brukar bli så nyfiken hur alla dessa olika familjer och grupper hamnar just här. Vilka är dom, vart kommer de ifrån, vad gör de här? Ibland vill jag fråga, men oftast tänker jag ihop en backstory i huvudet istället.
 
 
Här är min fina vän Elin! Hon har matat mig med vaniljglass och hjortron, skrattat åt mina bäddning-skills och hållit mig sällskap denna helg. Tack för det hörru.
 
Nu ska jag njuta av mitt nyomöblerade rum sen får vi se vad som sker. Hejsvejs!

Måndag

 
Igår var jag ledig en hel dag. Det blev en riktigt fin dag också, solen sken och det var nog varmt för att gå iklädd kjol. Sådana dar gäller att ta vara på! Den tidiga morgonen (kl 10 räknas som tidigt) spenderades i soffan med en hallon-mango smoothie och en pömsig pudel.
 
 
Någon timme senare tvingade jag mig själv att löpträna lite. Det är inte så roligt att springa i 22 gradigt, jag får en sådan huvudvärk. Efteråt kändes det mycket bättre än medans iallafall, härligt att komma igång igen!
 
 
Efter jag duschat drog jag och Julia och badade, roligt som de låter. Vi simmade omkring bland tyska turister och barn. Kraja, här har man badat mycket som liten, men då var vattnet inte uppvärmt som nu. Haha badar ogärna då vattnet är kallare än 18 grader, usch.
 
 
Vi kämpade med att komma upp på olika flytleksaker och tävlade om vem som kunde hålla andan längst. Julia vann.
 
 
Njuter jag av solen, kippar jag efter andan eller sjunger jag en trudelutt? Vem vet.
 
 
Vi möttes upp igen efter middagen och tog med oss Ola och Jonas tillbaka till Kraja.
 
 
Där hyrde vi en trampbåt och mumsade på vindruvor, godis och danonino. Soundtracket blev Red Hot Chili Peppers. Så mycket sommar feelings!
 
 
Arjeplog kan va så vackert om man vill se det.
 
 
Efter två timmar av tampande ner och uppför strömmar var vi återigen på land. Sen var det bara att skynda sig hem till sängen så man skulle hinna sova lite innan de var dags att jobba. Den här dagen var allt som en sommardag ska vara, idyllisk.

Min syster

 
Det här är min lillasyster Lois. Henne kanske ni känner igen redan men jag tycker att hon förtjänar en bättre introducering. Hon är två år yngre och någon ynka centimeter kortare. Hon gillar att fiska, sfx-sminka och är mycket engagerad i att hålla alla sina snapstreaks levande. Hon är en jävel på att spela innebandy och duktig i lagsporter generellt. Hon är skolsmart och har samlat på sig massvis med böcker om psykologi. Då hon var liten kämpade hon med att hålla gatorna rena genom att skälla ut människor som skräpade ned.
 
 
Kärt barn har många namn. Jag kallar henne oftast för Lois men annars funkar Siol, Curtis, Fis-Lois eller Gerard fint. Många invecklade historier bakom vissa hihi, men de ska vi hålla för oss själva. Hon brukar kalla mig för bland annat Sven-badkar. (Det finns ingen förklaring till den.)
 
 
Det är så fint att bo under samma tak igen. Då vi båda är på humör finns det inget roligare än att laga mat ihop. Med film-soundtrack eller John Mayer ur högtararna står vi och smutsar ner köket tillsammans. Det vi gör oftast ihop att nog att se film eller serier. Nyligen har vi kollat mycket på "dåliga" filmer, cringe filmer. Det är svinkul! Skrattar mycket mer åt sådana filmer hellre än åt ämnade komedier. De vi rekomenderar är Bibi & Tina filmerna och Makkhi.
 
Då vet ni lite mer om filuren som ofta fått agera modell för mina fotouppgifter. Hon hälsar!