London via engångskamera

 
Efter vi landat och tagit oss till lägenheten på fredagen var vi helt mörbultade. Vi beställde hem thaimat i överflöd och tog in atmosfären.
 
 
 
 
Vi bodde i en väldigt fräsch och öppen lägenhet på åttonde våningen i ett mysigt område med parker här och var.
 
 

 

Lördag så shoppade vi på Oxford och Carnaby street, samt åt vi på älskade Cookhouse Joe's. Sent på kvällen vandrade vi i jakten efter en bar vi googlat fram. Baren var liten och inga turisten fanns, snart började en man och en kvinna uppträda. Hon sjöng sånger i olika genrer och språk medan mannen efterliknade olika instrument med munnen. Det var jätte coolt!

Jag drack en old fashioned för första gången också, det var mindre coolt.

Samma kväll som vi satt, smått berusade och svärmade över Londons mysigaste pub pågick ett terrordåd i centrala stadsdelen. De blev snart stängningsdags och vi som nyss fått reda på vad som skedde var osugna på att gå den långa mörka vägen tillbaka till lägenheten. Bartendern försökte fixa taxi åt oss, förgäves. 

Vi tog oss hem säkert, men den promenaden slängde jag många blickar över axeln.

Söndag höll vi oss uppdaterade om hemskheterna från dagen innan. Många hörde av sig och var oroliga. Det blev en tillbakadragen dag spenderad till största delen i lägenheten. Vi åt rester och såg film.

 

 

 

Måndag vågade vi oss ut ordentligare. Vi shoppade lite till och åt jättegod pasta på spaghetti house kring Carnaby (den mörka bilden ovan hehe). Då alla var nöjda drog vi hem för att koppla av ett tag och göra oss i ordning för att gå på musikal/opera.

Sabrina fick välja eftersom biljetten var en sen födelsedagspresent, det blev fantomen.

 

 
Tisdag var det regnigt så vi tog en tripp till south Kensington och gick på V&A. Det var väldigt vackert i Kensington, fina hus och välputsad fasad. Vi köpte thaimat och planerade att sitta i en park för att äta, det gick inte så bra i och med att parkerna var privata och regnet kikade fram igen. Då retirerade vi.
 
Mot kvällen köpte vi vin och en chokladtårta (nationaldagen blev ursäkten vi använde). Vi satt och spelade Cards against humanity och hade det gott.
 
 
 
Onsdag blev en fullspäckad dag. Vi var ute ur lägenheten vid 1 och var inte hemma igen förrän sent på kvällen.Vi såg st.Pauls,
 

 

-gick på Tate modern,

 

 

-hängde i en park utanför museet,

 

 

-gick längst northbank och såg bigben, shoppade lite och åt sedan på Dans le Noir.

 

 
Det var hur fränt som helst! Maten var god, vintet likaså och personalen var väldigt mysig. Dans le Noir är alltså en helt mörklagd restaurang! Man får välja mellan fyra hemliga menyer men annars får man inte veta vad man ätit förrän efteråt. Rekomenderas starkt!

 

 

Torsdag, My fyllde år och jag var på "date" i Notting Hill. Mina kompisar strosade omkring på eget håll medan vi gick omkring och pratade. Han bjöd på crepes och en juice, det var väldigt trevligt. Då jag hittat åt mina kompisar igen tog vi tunnelbanan in till Oxford och åt på Cookhouse Joe's ännu en gång. Vad god mat de har alltså! Sen shoppade vi lite till, kollade på löjligt dyra väskor på selfridges och billigt krimskrams på primark.

 
 
 
Sen åkte vi hem, packade och beställde pizza. Vi åt i ett stearin-upplyst vardagsrum och drack upp det sista vinet. Efter ett avsnitt dr Who gick vi till sängs. 

 

 

Fredag. Det var inte någon större konst att resa tillbaka. (Men den långa tunnelbane-resan med storväskan gör man inte gärna om snart haha.) Fanny och jag åt Heatrow-sushi även denna gång, början på en ny traditon.

Jag är så glad att jag kunde följa med på denna resa och att mina respektive inte är Magaluf människor. Jag ångrar absolut inte att vi åkte till London istället för att sup-semestra.
Kom ihåg mig?