Sushi, Kyla & Önskelistan

 Hej!
 
Nu ska jag komma med världens tips. Det är nog inte okänt att jag uppskattar sushi, inte heller är det främmande att jag gör min egen med jämna mellanrum. Nyligen har jag börjat göra sushi på ett annat vis, på ett lite latare sätt kanske, men med nya smaker!
 
 
Numera är min sushi go-to att fylla rullarna med ugnsrostad sötpotatis, rödkål, avokado och Dijonsenap. Titta vad fint! Rullarna skär jag oftast inte upp, istället äter jag dem som burritos. De ska gärna doppas i soja men wasabin är onödig eftersom dijonsenapen levererar en kick på egen hand! 
 
MMMMM.

 
-14°c var det idag då jag promenerade med Atlas. Det är otänkbart att det ska bli 20 grader kallare, att man kommer tänka tillbaka och sukta efter de där varma 14 minusgraderna. Jag tycker att träden är så fula nu. Skogen är mager, man kan se rakt igenom den. Men snart lägger sig den fluffiga snön på grenarna och träden slipper stå nakna och skämmas.
 
Jag ska hädanefter inte klaga något mer på temperaturen, lovar. Jag är faktiskt inte anti-vinter, snarare en nybliven vinterfantast. Har börjar bli varse om hur mycket roligt man kan hitta på!
När isen är lite tjockare ska jag våga mig ut på skridskor, när snön är djupare ska jag susa ner för bergen, när solen inte lägre tittar fram ska jag tända ljus och mysa. Det ska bli fint, alltihop.
 
Snart är det jul dessutom. Årets mest antiklimatiska dag. Även fast jag inte är så entusiastisk har jag enligt tradition skrivit en önskelista.
 
Här har ni den: 
 
1. Po Tidholms bok Läget i landet.
 
2. Bidrag till en vinterjacka och ett par snowboard-skor.
 
3. Ett säsongskort på Galtis.
 
 
Mer än så kunde jag inte komma på, Hejdå!
 


Så gott med sushi

Svar: Jamen visst!
Jane Holmström


Kom ihåg mig?