Sushibowl

 
Bjuder på ett (relativt) snabbt lunch-tips. Det är superenkelt dessutom! Allt man behöver är det man vanligtvis brukar använda för att göra sushi, men istället för att göra nigiris och makirullar så lägger man upp allt i en skål.
 

Det här använde jag:
Sushiris
Vitvinsvinäger
Salt & socker

Röd paprika
Morötter
Gurka
Avocado
Sesamfrön
Ruccola

Sriracha
Majonäs (äggfri)
Japansksoja
 
(Förutom till riset så använde jag inga mått. Man får helt enkelt avgöra själv hur mycket man vill ha av allt. Jag gjorde två portioner.)
 

Så här gjorde jag:
  1. Börja med att koka sushiriset, efter instruktionerna på paketet. Jag kokade 2dl, vilket räckte fint till två. 
  2. Då det har kokat klart blandar man vitvinsvinäger, socker och salt efter smak i en bunke och tillsätter riset. (Om du är osäker finns det massor med sushiris-recept på webben!)
  3. Skölj sen alla grönsaker och skär dem i önskad storlek. 
  4. Srirachasåsen: Blanda majonäs med sriracha och rör om. 
  5. Lägg sedan upp allt i en skål, ringla över sesamfrön och srirachasåsen. Sojan kan hällas upp i en liten skål vid sidan av. 

       Nu är det bara att äta som återstår!











Kom ihåg mig?