Blomkålen:
 
1 medelstort blomkålshuvud
1 dl Vetemjöl
1 dl vatten
0,5 tsk salt
1 tsk olivolja
1 tsk vitlökspulver
4 msk smör (gärna veganskt)
4 msk srirachasås
 
Salladen:
 
Gurka
Tomat
Babyspenat
Guacamole
Rödkök
 
*Notera att vi gjorde dubbel sats.*

 
 
 

Dela blomkålshuvudet i jämnstora buketter. / Vispa ihop mjöl, vatten. salt, olivolja och vitlökspulver i en stor skål. / Rör ner blomkålen och se till att smeten blir jämnt fördelad.
 
 
 
 
Smörj en långpanna med mycket smör. / Grädda i 7 min, ta ut plåten och rör om, grädda i ytterligare 7 min.
 
   
 
 
 Smält smöret och rör ihop med sriracha i en stor bunke, rör ner blomkålen och rör om. / Häll tillbaka blomkålen i formen och grädda i 7 min, rör sedan om och grädda i 10+ minuter till. Hur länge den behöver tillagas beror på hur stora buketterna är samt vilken konsistens du önskar. / Förbered salladen genom att hacka grönsakerna.
 
 
    
 
 
 
 
 
Gör även guacamole, eller om du föredrar att bara äta avocadon såsom den är funkar det också fint!

   
 
 
Et voilà! Super enkelt och hur gott som helst, perfekt till sommaren. Det går såklart att bara äta blomkålen för sig, detta är bara ett förslag på hur man kan göra en måltid av det hela. Lycka till!
 
Mvh
Proppmätt